Kop logo vom Himmel hoch
Home - Nieuws - 2004 - Oost-Europese muziek in oude kerken

Nieuws

15 maart 2004

Oost-Europese muziek in oude kerken

Concerten in de Pelstergasthuiskerk van Groningen (3 april), de Hervormde kerk van Noordlaren (Gr) (4 april), de Berkerhouterkerk van Berkhout (NH) (17 april) en het Brakenkerkje van Obdam (18 april).

Tijdens de concerten vertolkt Rusalki liederen uit o.a. Rusland, Oekraïne, Bosnië, Bulgarije, Hongarije, Egypte, Pakistan en noordwest Europa. De arrangementen worden gemaakt door de in Sint-Petersburg geschoolde Tatiana Kouzovkina. De liedjes gaan over liefde, dood, verlangen en de grootsheid van de natuur en Rusalki bezingt deze in vele talen.

Rusalki is: Tatiana Kouzovkina, Frouke Flieringa, Saskia Jelsma en Peppina Mac Ruairí. Vier opvallende zangeressen die begonnen als Russisch kwartet, maar hun repertoire uitbreidden met liederen uit Europa, Azië en Afrika. Het kwartet gebruikt theatrale elementen om de liederen te ondersteunen en taalbarrières te overbruggen.

Na hun 'ontdekking' in 1996 werd Rusalki bij tal van gelegenheden uitgenodigd, zoals de Peter de Grote Manifestatie in Moskou, Sail 2000 en onlangs in Sint Petersburg. Hun tweede CD ŒSinging the Land&Mac226; is inmiddels op de markt en er staan voor het komend seizoen tournees gepland naar Siberië en de Oekraïne.

Op concertreizen heeft de groep ondervonden dat muziek een echt communicatiemiddel is; vrouwen en mannen van verschillende culturen waren bereid hun muziek te delen. Het nieuwe programma ŒSinging the Land&Mac226; bevat dan ook veel liederen die de groep op haar reizen geleerd heeft.

Reserveringen/informatie

072-5112023 / 020-6651371
rusalkinl@hotmail.com

Zaterdag 3 april
Pelstergasthuiskerk van Groningen
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 8 euro

Zondag 4 april
Hervormde kerk van Noordlaren (Gr)
Aanvang: 15.00 uur
Entree: niet bekend

Zaterdag 17 april
Berkerhouterkerk van Berkhout (NH)
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 8 euro

Zondag 18 april
Brakenkerkje van Obdam (NH)
Aanvang: 15.00 uur
Entree: 8 euro