26 januari 2010
WADLOPEN BIJ PAESENS-MODDERGAT

Dit is onze nieuwe website www.wadlopen-Moddergat.nl. Met informatie over de zwerftocht wadlopen, een overtocht naar de Engelsmanplaat of een museum-arrangement met ’t Fiskershúske. Ook kun je veel lezen en bekijken over de Waddenzee, de omgeving van de vissersdorpen en de natuurgebieden in de omgeving, zoals de Peazemerlannen, de Bantpolder en het Lauwersmeer. Er wordt een overzicht gegeven van het planten- en dierenleven.

28 augustus 2008
NIEUWE WEBSITE EN POSTER DHARMAHUIS
Het Dharmahuis, het centrum voor zenmeditatie dat geleid wordt door mijn vriendin Anshin, heeft een vernieuwde website en een nieuwe poster voor het komende cursusseizoen.
9 mei 2008
KOMENDE ZOMER WADLOPEN OP ZATERDAGEN
Klik op het plaatje voor meer informatie.

25 april 2008
NIEUWE WEBSITE

Samen met grafisch vormgever Frank Zuithof heb ik een website gemaakt voor Reliplan, een landelijk werkend adviesbureau voor "incourant onroerend goed", waaronder veel kerkgebouwen. Kijk op www.reliplan.nl.

19 februari 2008
"MUST HOARE WIE 'T SEIT"

Gisteren stond ik in de Nieuwe Dockumer Courant in de rubriek 'Must hoare wie 't seit'. Klik hier om het te lezen. De foto voor de Vituskerk van Wetsens is genomen door Alex Bouma, "Parsefotograaf yn Noardeast-Fryslân".

30 december 2007
NIEUWE WEBSITES
Afgelopen tijd ben ik betrokken geweest bij de ontwikkeling van drie nieuwe websites. Allereerst is er www.oanedyk.nl, de site voor activiteiten rond natuur en cultuur in en om Paesens-Moddergat.

Ook is er een nieuwe site voor de Task Force Toekomst Kerkgebouwen op www.toekomstkerkgebouwen.nl.

En al een tijdje terug is de site www.200jaaravereest.nl online gegaan over de geschiedenis van mijn geboortedorp Dedemsvaart.

3 september 2007
WEEKEND MODDERGAT

Komend najaar organiseer ik samen met Anshin drie weekenden rond verschillende thema's in Paesens-Moddergat. Klik hier voor meer informatie.

RECENSIE IN LEEUWARDER COURANT

Afgelopen vrijdag heeft bovenstaande recensie in de Leeuwarder Courant gestaan.

LIEDJES OP DE CONCERTZENDER
Zaterdag heb ik mijn debuut op de nationale radio gemaakt. In het programma Wereldmuze van Radio 6, de voormalige concertzender, zijn twee liedjes gedraaid. Klik hier voor meer informatie en/of om het programma te beluisteren.

Op 8 september is een liedje te horen bij dezelfde zender, tussen 14.00 en 15.00 uur in het programma 'Folk it'.

9 juli 2007
RECENSIE IN MUSIC MAKER

Klik hier voor de recensie van mijn nieuwe cd in de Music Maker van augustus
.

9 juli 2007
CLIP 'APRIL' KAN IEDERE DAG WORDEN AANGEVRAAGD BIJ TV ORANJE

Iedere dag kun je de clip van mijn liedje 'April' aanvragen bij TV Oranje, de zender voor Nederlandse muziek, die via de kabel, de schotel of via internet is te ontvangen. De programma's komen dagelijks voorbij tussen 18.00 en 19.00 uur. Klik hier om de clip aan te vragen.

OPTREDENS IN DE STUDIO BIJ RADIO OOST
De afgelopen weken ben ik tweemaal de gast geweest in het radioprogramma Aksent van Radio Oost.

Klik hier voor de uitzending van 30 juni.
Klik hier voor de uitzending van 16 juni.

9 juli 2007
VIER LIEDJES VAN MIJN NIEUWE CD OP MYSPACE

Op mijn pagina op Myspace kun je vier liedjes beluisteren van mijn cd 'Zoals de kraai vliegt'. Klik hier voor de liedjes.

9 juli 2007
VIDEOCLIP OP YOUTUBE

Bij mijn liedje 'April' heb ik een videoclip gemaakt. Ik heb het opgenomen in de omgeving van Moddergat. Deze is te vinden op YouTube. Klik hier voor de clip.

26 juni 2007
STEM OP MIJN LIEDJE 'RONNIE BOOMSTAM'

Op de site van het Nationaal Pop Instituut kun stemmen op mijn liedje 'Ronnie Boomstam' voor de Lowlands top-25. Er mag maximaal 1x per dag worden gestemd. Klik hier voor de pagina.

Vier liedjes van mijn nieuwe cd kun je beluisteren op mijn pagina op Myspace.

25 juni 2007
MIJN CD MET 12 LIEDJES IS VERSCHENEN!
Mijn cd 'Zoals de kraai vliegt' is verschenen. Klik hier om deze cd te bestellen via deze website.

4 juni 2007
De presentatie van mijn eerste cd met liedjes van eigen hand is zondagmiddag 24 juni in café the Livingroom in de binnenstad van Zwolle. Aan deze presentatie werken o.a. mee: Anneke Wilbrink (accordeon), Melvin Nuyen (gitaar), Muppetstuff, Albert Bartelds (gitaar) en Paul Czerwinski (poezievoordracht). Klik hier voor meer informatie over de cd en de presentatie.

26 mei 2007
Vandaag staat er een artikel over kerkgebouwen in het Nederlands Dagblad waaraan ik een bijdrage heb geleverd. Het bericht is inmiddels opgepikt door het IKON-kerknieuws en het RKNieuws.

14 mei 2007
Ik heb een pagina geopend op Myspace, waar je alvast een liedje kunt beluisteren. Klik hier om er naar toe te gaan.

4 april 2007
Gisteren heeft er een artikel gestaan in de Stentor, regio Hardenberg over het uitkomen van mijn nieuwe CD binnenkort.

Klik hier voor het hele artikel.

28 maart 2007
Op 25 en 26 maart heb ik een cd opgenomen in Zwolle. Klik hier voor de foto's.


28 maart 2007
'
Groot nieuws' stond er maandag op de voorpagina van de Dedemsvaartse Courant: "Dedemsvaart is overal".

Klik hier voor het bericht.

20 maart 2007
In de Stentor heeft een artikel gestaan over het concert in de Bibliotheek van Zwolle, afgelopen zaterdag. Hierin:
Erg fraai was het optreden van oud-Zwollenaar Harm-Jan Wilbrink, een troubadour met ontroerende intieme gitaarliedjes over eenzaamheid, de naderende lente of de onverdraagzaamheid tussen mensen onderling. Wilbrink excuseerde zich meermaals voor de weinig opbeurende liedteksten, maar z'n volstrekt authentieke en eigenzinnige aankondigingen vol zelfrelativering ("Dit liedje is wat vrolijker - of eigenlijk is alleen het tempo wat vrolijker") waren juist des te grappiger.

1 maart 2007
Op 24, 25 en 26 maart zijn de opnamedagen van mijn debuut-cd, die naar verwachting in juni zal verschijnen. Opname gebeurt in de Xplosief-studio in Zwolle.

27 februari 2007
Zaterdag 17 maart speel ik in de Bibliotheek Zwolle tijdens een "muziekestafette", rond het thema van de boekenweek “Lof der zotheid”. De dag begint om 11 uur en ik speel om half vier in het 'biebcafe'.

Lees meer

15 februari 2007
Zondag 11 februari heb ik opgetreden bij de opening van de expositie van mijn zus Anneke in het Stedelijk Museum Zwolle. De expositie is tot 11 maart te zien. De komende weken ben ik nog twee maal te horen in Overijssel:
* Op het Literaire Streektaalfestival in Oldemarkt op 29 maart (samen met Muppetstuff).
* Op 30 maart tijdens een Turfschuur-verhalenavond in Dedemsvaart.
Meer hierover volgt snel op deze website.


6 februari 2007
Samen met grafisch vormgever Frank Zuithof van Logo-Shop heb ik een vernieuwde website gemaakt voor mijn 'schilderzus' Anneke op www.annekewilbrink.nl.


20 januari 2007
Eergisteravond ben ik verhuisd naar Moddergat. Vanaf hier hou ik een dagboek bij over de natuur en het leven in dit afgelegen vissersdorpje.

8 januari 2007
ARTIKEL IN SWOLLENAER
In de huis-en-huis-krant van Zwolle heeft op maandag 7 januari een artikel gestaan over mijn aanstaande vertrek naar Moddergat: "Wilbrink weg uit Zwolle. Terug naar de natuur."

1 januari 2007
Komende maand verhuis ik naar Moddergat, een klein vissersdorpje aan de Waddenzee. Moddergat is in 2004 verkozen tot één na mooiste plaats in Nederland, na de Weerribben in Overijssel (inderdaad ook erg mooi). Op de foto zie je dat de plaats aan de zeedijk ligt, maar ook het Lauwersmeer (uitverkozen tot twee na mooiste plaats) ligt op praktisch wandelafstand.


7 december 2006
Twee studenten journalistiek van de Hogeschool Windesheim in Zwolle hebben me geinterviewd i.v.m. een item over de plaatselijke kraakbeweging. Als jonge opa vertel ik over de geschiedenis van Eureka. Klik hier voor het videofragment (6 min.)

30 november 2006
Anneke is mijn tweede zus die een kind heeft gekregen, zeven weken na de geboorte van Yari. Zijn naam is Tomás en hij is geboren op 27 november. Bekijk foto's van Tomás, Anneke en Yari.

30 november 2006
Op 12 januari geef ik een optreden in Eureka, Zwolle.

23 oktober 2006
Nieuwe foto's van Timo


12 oktober 2006
Mijn zus Marieke heeft eergisteravond een zoontje gekregen. Hij heet Yari en maakt het heel goed.

6 oktober 2006
Mijn zus Anneke heeft vandaag de de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst gekregen. Zie ook haar website www.annekewilbrink.nl.

5 oktober 2006
Ik heb een artikel geschreven op de website van Stichting Vom Himmel hoch, "Rekening houden met eigenschappen van kerken"

24 september 2006
Vorig jaar heb ik meer dan 30 uur film over mijn vader 'geschoten'.
Hier vind je mijn eerste opname van 24 augustus 2005.

22 september 2006
Samen met Frank Zuithof heb ik een website ontworpen voor de Vrienden van de Noorder Poort, zencentrum in Wapserveen.

29 augustus 2006
Deze zomer ben ik naar Oost Friesland op vakantie geweest. Ik heb o.a. granieten kerken bezocht en ben langs de laatste veengebieden van Duitsland teruggereden. Klik hier voor de vakantiefoto's.

17 augustus 2006
Sinds kort verzorg ik een jachthond in ruste, die nog steeds zeer actief is. Het is een Duitse staande korthaar en zijn naam is Timo. Er staan veel verhalen en foto's op zijn pagina.Klik hier voor informatie over mijn cd.